Ynev térképe

Ynev városai

Erion

A "Városok városa" nem hiába kapta ezt az elnevezést: amilyen áru és szolgáltatás itt nem kapható, az nem is létezik. Szórakozás, szerencsejátékok, kereskedők és még számtalan más e-világi és földön túli dologgal találkozhat az ide érkező halandó.

A Kyria bukását követő századokban a káosz hullámverésével egyedül Godora volt képes dacolni. Alapítói, az Örök Háborút túlélő kyr nemesurak egy darabig birodalmuk visszaállításának eszméjét dédelgették, utóbb megelégedtek Godora egységének fenntartásával, végül elbuktat maguk is. Godora területe egyre fogyatkozott az idők folyamán, lakóinak tiszta kyr vére keveredett az északról és délről beáramló menekültek, kalandorok vérével. Számtalan dicsőséges csatát nyertek – és legalább ugyanennyit veszítettek – míg egy, a Pyarron szerinti 1024-ben zajlott ütközet után a város uralkodóhercege határozott: parancsot adott Godora fővárosának, Erionnak fallal történő körbevételére. Az említett ütközetet megnyerték ugyan, ám a herceg rádöbbent, hogy Godora távolabbi, a folytonos háborúk miatt egyre néptelenedő területeit megvédelmezze. A birodalom népei szétszóródtak vagy Erionba költöztek: a város lassanként sosem látott méreteket öltött.

Napjainkban nem csak a legősibb – több mint hatezer éves – még álló város, de a világ leghatalmasabb települése is egyben: lakóinak száma meghaladja a tizenkétmilliót, ám alkalmanként tizenötmillió ember és egyéb lény nyüzsög falai között. Területe éppily óriási: elővárosaival együtt közel ezerhétszáz négyzetmérföld, fala pedig százhetvenkét mérföld hosszan kígyózik Godora lankáin át.